Ann-Maries kaka

Serverar: 1 portioner

Vansinnigt enkel och snabbakad kaka!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 äggvita
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl varmt vatten
  • Glasyren
  • 75 g margarin
  • 1 äggula
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vanillinsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda ägg och socker, vispa pösigt, häll i mjölet och sist vattnet. Smörj en rund form med margarin och strö över ströbröd. Grädda kakan i 20 min i 175-200gr Under tiden görs glasyren, Smält sakta margarin och socker i en kastrull. Tillsätt vanillinsockret och allra sist äggulan. Efter gulan har tillsats får inte smeten koka!
    2. Häll glasyren över varm kaka och stick lite i kakan med en gaffel el dyl så glasyren rinner ner i den. Garnera glasyren med cocos.
    3. Variationer: Häll cacao i smeten och ha en gul glasyr med cocos. Byt ut vattnet mot pressad apelsin, häll cacao i glasyren och garnera med syltat apelsinskal. Häll några droppar bittermandelolja i smeten och hackad mandel i glasyren. Garnera glasyren med strössel, kanderade blommor, flisad blockchoklad (då måste glasyren ha kallnat) eller med små bär till exempel blåbär eller

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    permat 16 oktober 2009

    fyyyy.. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt..men fy vilken äcklig kaka! Botten va ju bara en gummi mjöl bit.. kanke skulle bli mycket godare om man hade haft i smör o vaniljsocjker i botten så den skulle likna en sockerkaka mer.. det va faktiskt det äckligste jag smakat...men smaken e som baken...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben