Anna Kaka

Ett gammalt recept från min mamma. Den är faktiskt god.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 375 g smör
  • 9 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 4½ dl strösocker
  • Jordgubbs- eller hallonsylt
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker, tillsätt rumstempererat smör och rör om, till sist mjöl och bakpulver. Platta ut 2/3 av smeten i en mindre typ av långpanna (eller gör en större sats av receptet.) Bred sedan ut jordgubbs- eller hallonsylt över den ogräddade kakan. Gör ett galler över kakan av resterande deg. Sätt in och grädda i 175 grader i ca. 20-30 minuter eller tills kakan fått fin färg. Grädda den inte för mycket för då blir den torr. Skär i rutor.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben