Annorlunda fryst kladdkaka
Min syster fick receptet av sin kompis och gjorde den och sen dess har jag verkligen älskat den! Jag kan nästan lova att du kommer att tycka om den.
Den går snabbt att göra men enda nackdelen är att den ska svalna och sen stå i frysen ca 1 ½ timme. men det är det värt! Du måste bara prova.
MUMS!!!!
Ingredienser
3 dl socker
3 dl mjöl
3 ägg
1 ½ tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
200 g mörk blockchoklad (måste vara mörk)
160 g smält smör
Ca 1 ½ dl hasselnötter
Instruktioner
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten av ägg och socker. Blanda.
- Smält smöret i kastrull och bryt sedan ner chokladen. Häll i chokladsmöret i smeten. Rör om till en jämn smet och häll sedan ner i en stor rund form. (ca 30 cm i diametern) och strö över nötterna.
Grädda i 240 grader i ca 7 min.
- Låt svalna och ställ sedan in i frysen ca 1 timme eller till servering.
- Ät kakan ganska fryst och servera med vispgrädde!
- Mums!:)
Liknande recept
Kommentarer (1)
MmMmM! Gjorde den förra veckan igen, och den måste ju testas! inte alls som vanlig kladdkaka. Kommer bild sen ;)