Annorlunda fryst kladdkaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 10 minuter

Min syster fick receptet av sin kompis och gjorde den och sen dess har jag verkligen älskat den! Jag kan nästan lova att du kommer att tycka om den. Den går snabbt att göra men enda nackdelen är att den ska svalna och sen stå i frysen ca 1 ½ timme. men det är det värt! Du måste bara prova. MUMS!!!!

Ingredienser

  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 3 ägg
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 200 g mörk blockchoklad (måste vara mörk)
  • 160 g smält smör
  • Ca 1 ½ dl hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten av ägg och socker. Blanda.
    2. Smält smöret i kastrull och bryt sedan ner chokladen. Häll i chokladsmöret i smeten. Rör om till en jämn smet och häll sedan ner i en stor rund form. (ca 30 cm i diametern) och strö över nötterna. Grädda i 240 grader i ca 7 min.
    3. Låt svalna och ställ sedan in i frysen ca 1 timme eller till servering.
    4. Ät kakan ganska fryst och servera med vispgrädde!
    5. Mums!:)

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    Kladdkakan95 27 juli 2010

    MmMmM! Gjorde den förra veckan igen, och den måste ju testas! inte alls som vanlig kladdkaka. Kommer bild sen ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben