Ansjovistorsk med purjoröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En mycket god fiskrätt. Lätt att tillaga och smakar fantastiskt gott! Jag har gjort den flera gånger sen jag hittade receptet och den är alltid lika uppskattad.

Ingredienser

  • 600 g färsk eller djupfryst torskfilé eller hokifilé
  • Ca 1/2 tsk salt
  • 1 ask (125g) ansjovisfilé
  • Hackad persilja
  • Morots- och purjoröran
  • 2 morötter
  • 1 stor purjo
  • Ca ½ dl crème fraiche (helst den fetare)
  • Ca 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader Skölj fisken om den är färsk. Skär stora filéer i mindre bitar. Om du använder frusen fisk låter du den halvtina sen skär du i ca 2 cm tjocka skivor.
    2. Lägg ut filéerna eller skivorna i en smord ugnssäker form och salta lite. Fördela ansjovisen på torsken. Täck formen med aluminiumfolie och ställ in den i ugnen. Låt fisken koka/sjuda i ugnen till den blivit vit rakt igenom. ca 15-20 minuter.
    3. Morots- och purjoröran: Skala och skölj morötterna. Skär i småbitar (slantar, sen fyrkanter). Snitta purjon på längden. Skölj noga och skiva ganska tunnt. Lägg morötterna och purjoskivorna i kokande lättsaltat vatten. Låt det koka till grönsakerna är nätt och jämnt mjuka. Sila bort vattnet och låt grönsakerna svalna. Blanda i creme fraichen och salta lite.
    4. När fisken är klar strör du hackad persilja över.
    5. Servera fisken med morots- och purjoröran och pressad potatis.
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben