Ansjovistorsk med purjoröra
En mycket god fiskrätt. Lätt att tillaga och smakar fantastiskt gott! Jag har gjort den flera gånger sen jag hittade receptet och den är alltid lika uppskattad.
Ingredienser
600 g färsk eller djupfryst torskfilé eller hokifilé
Ca 1/2 tsk salt
1 ask (125g) ansjovisfilé
Hackad persilja
Morots- och purjoröran
2 morötter
1 stor purjo
Ca ½ dl crème fraiche (helst den fetare)
Ca 1 krm salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
Skölj fisken om den är färsk. Skär stora filéer i mindre bitar. Om du använder frusen fisk låter du den halvtina sen skär du i ca 2 cm tjocka skivor.
- Lägg ut filéerna eller skivorna i en smord ugnssäker form och salta lite. Fördela ansjovisen på torsken. Täck formen med aluminiumfolie och ställ in den i ugnen. Låt fisken koka/sjuda i ugnen till den blivit vit rakt igenom. ca 15-20 minuter.
- Morots- och purjoröran:
Skala och skölj morötterna. Skär i småbitar (slantar, sen fyrkanter). Snitta purjon på längden. Skölj noga och skiva ganska tunnt. Lägg morötterna och purjoskivorna i kokande lättsaltat vatten. Låt det koka till grönsakerna är nätt och jämnt mjuka. Sila bort vattnet och låt grönsakerna svalna. Blanda i creme fraichen och salta lite.
- När fisken är klar strör du hackad persilja över.
- Servera fisken med morots- och purjoröran och pressad potatis.
- Smaklig måltid!
Liknande recept
Kommentarer (0)