Ansjovistorsk med kaviarsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 8 timmar 40 minuter

God och lättlagad

Ingredienser

  • 1 paket djupfryst torsk, 600g
  • 1 liten burk ansjovis 125 g
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olja
  • Dill
  • Peppar
  • Kaviarsås
  • 1 burk crème fraiche 200 g
  • 1 msk vatten
  • 1 msk vitt vin
  • 2 msk kaviar
  • 2 msk hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Lägg fisken hel i lätt oljad form.Hacka ansjovisen , vitlöken och dillen. Blanda ner i oljan med pepparn. Bred smeten över fisken och låt dra gärna över natten. Stek i 200 grader ca 30 minuter.
    2. Sås: Blanda crème fraichen med vin, vatten, kaviar och gräslök. Skall ej kokas. Kokt färskpotatis i dill passar bra till . Gärna en knäckebrödssmörgås också.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Sork 11 maj 2010

    Gud vad gott, smakrikt och enkelt! Ska bjuda mamma och storasyster till helgen med dillpotatismos!

    kekke46 2 februari 2011

    Otroligt gott blev det gubben ville bara ha mer. Blir en favorit här. Tack för receptet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben