Strömming med kaviarsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Rik på omega 3

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 tsk salt
  • 3/4 dl hackad dill
  • 1½ dl grovt rågmjöl
  • 50 g smör
  • Kaviarsås
  • 1 liten rödlök
  • 3 msk hackad dill
  • 250 g kesella
  • 3 msk lättkaviar
  • Nymald vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Skölj och torka filéerna väl. Lägg hälften av strömmingen med skinnsidan ner på en skärbräda. Strö på en del av saltet och all dill. Lägg på de resterande filéerna. Blanda resten av saltet med mjölet. Vänd filéerna däri. Smörj en långpanna och lägg i strömmingsfiléerna. Klicka på resten av smöret. Stek dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    2. Kaviarsås: Finhacka rödlöken. Blanda ingredienserna, tillsätt peppar.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben