Ugnsbakad fisk med kaviarsås, dill och haricots verts sallad

Serverar: 4 portioner

Saftig fisk med smakrik sås. Snabbt, billigt och gott!

Ingredienser

  • 400 g fryst torsk
  • 200 g skalade räkor
  • ½ purjolök
  • 2 tsk olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 4 msk kaviar
  • 200 g haricots verts
  • 3 msk hackad dill
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Tina fisken. Skär fisken i 4 portionsbitar. Lägg fisken i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56 grader.
    3. Ansa och skiva purjolöken, fräs den i oljan. Rör ner grädde och låt såsen koka ca 5 minuter. Rör ner kaviaren och smaka av med salt och peppar.
    4. Koka haricots verts enligt ansvisning på förpackningen. Blanda dillen med haricots verts och räkor.
    5. Servera fisken med kokt potatis, kaviarsås och haricots vertssallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben