Svampgratinerad karré med haricots verts

Serverar: 4 portioner

Karré med gräddig svampsås smakar alltid ljuvligt gott.

Ingredienser

  • 4 skivor fläskkarré
  • 150 g färska champinjoner
  • Smör till stekning
  • 2 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
  • Ev 1 tsk maizena
  • 1 ½ dl riven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Sallad
  • 1 pkt haricots verts ca 150 g
  • ½ gul lök
  • 20 g rucolasallad
  • Några cocktailtomater
  • ½ tsk rivet citronskal
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º. Koka bönorna mjuka i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Häll bort vattnet och lägg bönorna i en bunke. Skär löken och rucolasalladen tunt, dela cocktailtomaterna och blanda med citronskalet och bönorna. Blanda i olja, salt och peppar.
    2. Skiva svampen och stek i lite smör någon minut. Häll på gräddmjölk och låt koka in ca 5 minuter. Red ev. av med lite maizenamjöl utrört i lite vatten. Blanda ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
    3. Stek karréskivorna i en klick smör i ca 3 minuter på var sida, tills de är genomstekta. Lägg över i en ugnssäker form och häll svampsåsen över.
    4. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter. Servera med haricots verts-salladen och kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    anluk 12 december 2010

    Oj så gott och oj så enkelt. Hade hasselbackspotatis till vilket inte alls var dumt. Salladen var ju gudomlig, kommer göras ofta här hemma. Tack Ulla för ett superrecept.

    hasse16 5 januari 2011

    kanon gott & enkelt salladen var super :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben