Sommarsallad med haricots verts

Serverar: 2-4 portioner

Ett perfekt tillbehör till det grillade de där dagarna när det egentligen är alldeles för varmt för att laga mat.

Ingredienser

  • 500 haricots verts
  • 2 äggulor
  • 1 msk fransk senap
  • ½ citron
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk grädde
  • 3 msk solrosfrön
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Koka haricots verts enligt anvisning på förpackningen. Spola av dem med kallt vatten och låt rinna av väl. Vispa ihop äggulor och senap. Tillsätt oljan droppvis under kraftig omrörning. Pressa citronen och vispa ner saften på samma sätt. Fortsätt vispa kraftigt och tillsätt grädden. Smaka av såsen med salt och vitpeppar. Lägg bönorna i en rymlig skål. Häll över såsen och blanda om försiktigt. Strö över solrosfröna. Servera genast!

    Liknande recept

    4
    30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben