Marinerade haricots verts

Serverar: 4 portioner

En sallad som får mycket smak av vinägrettsåsen genom att den hälls över när bönorna är varma. Salladen får sedan dra i en eller ett par timmar.

Ingredienser

  • 250 g haricots verts
  • ½ st röd lök
  • Vinägrettsås
  • 1 msk vinäger
  • 1½ msk vatten
  • 1½ msk olja
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 krm salt
  • Vit eller svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
    2. Koka bönorna nätt och jämnt mjuka. Skala och finhacka löken. Lägg bönorna i ett djupt fat. Strö löken över. Häll över vinägrettsåsen medan bönorna är varma.
    3. Låt salladen stå och dra i 1-2 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Salade Nicoise
    Vad en äkta Salade Nicoise ska innehålla tvista de lärde om... Detta ä...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben