Citron- och senapsglacerad kyckling med ljumma haricots verts

Serverar: 4 portioner

Festlig och fräsch kycklingrätt med läckra haricots verts!

Ingredienser

  • 8 kycklingben
  • Salt
  • Peppar
  • Citron- och senapsglaze
  • 2 msk flytande honung
  • Rivet skal och pressad saft av 1 citron
  • 1 msk grov dijonsenap el ½ msk dijonsenap och ½ msk grovkornig senap
  • Ljumma haricots verts
  • 200 g färska haricots verts
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl olivolja
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Glaze: Blanda honung, citronskal, citronsaft och senap i en kastrull. Koka ihop till en simmig glaze.
    3. Kyckling: Vänd kycklingbenen i glazen och lägg dem i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen 30-35 min, kontrollera med en sticka att köttsaften är klar. Krydda kycklingen med salt och peppar.
    4. Koka haricots verts i saltat vatten ca 4 min. Häll av vattnet. Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda lök, olja och vinäger. Häll dressingen över de varma bönorna och smaka av med salt och peppar. Vänd ner persilja.
    5. Servera bönorna till kycklingen.
    6. Tips! För mycket smak gällande kycklingen, gör dubbel sats glaze.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben