Cevapcici med baconlindade haricot verts
Serverar:
2-3 portioner
Gott, enkelt och snabbt!
Ingredienser
Cevapcici
400 g blandfärs
1 dl grillolja
2 tsk sambal olek
1 gul lök
½ dl grädde
2 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
200-300 g haricot verts
1 paket bacon
Olja till stekning
Instruktioner
Cevapcici: Skala och finhacka löken. Blanda ner i färsen. Tillsätt grillolja, sambal olek och grädde. Blanda väl. Blanda sist ner kryddorna.
Forma till avlånga köttbullar och stek i olja, tills de har fått fin färg.
Baconlindade haricovert: Tina upp haricot verts. Dela baconskivorna på hälften. Rulla in några haricot verts i baconskivorna.
Stek några sekunder på hett järn tills baconen fått färg.
Tillaga båda rätterna färdiga i ugnen, 200 grader ca 10 min.
Servera med en god vitlökssås eller tzatziki!
Liknande recept
Haricot verts förrätt
15 min
4
Kycklingcurry med pasta och haricot verts
4
1
Baconlindade dadlar med ädelostfyllning på ruccolabädd
5
4
3
Vinkokt baconlindad smålök
5
30 min
4
Baconlindad, fylld kyckling med pesto, soltorkade tomater och parmesanost
4.8
1 h
4
2
Baconlindade sparrisbuketter
4.3
35 min
4
6
Baconlindat köttfärsspett
4
4
1
Cevapcici
4.7
4
3
Baconlindad falukorv på medelhavsvis
4.5
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!