Cevapcici med baconlindade haricot verts

Serverar: 2-3 portioner

Gott, enkelt och snabbt!

Ingredienser

  • Cevapcici
  • 400 g blandfärs
  • 1 dl grillolja
  • 2 tsk sambal olek
  • 1 gul lök
  • ½ dl grädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 200-300 g haricot verts
  • 1 paket bacon
  • Olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Cevapcici: Skala och finhacka löken. Blanda ner i färsen. Tillsätt grillolja, sambal olek och grädde. Blanda väl. Blanda sist ner kryddorna.
    2. Forma till avlånga köttbullar och stek i olja, tills de har fått fin färg.
    3. Baconlindade haricovert: Tina upp haricot verts. Dela baconskivorna på hälften. Rulla in några haricot verts i baconskivorna.
    4. Stek några sekunder på hett järn tills baconen fått färg.
    5. Tillaga båda rätterna färdiga i ugnen, 200 grader ca 10 min.
    6. Servera med en god vitlökssås eller tzatziki!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben