Torskjärpar med kaviarsås

Serverar: 4 portioner

Ett förnyat klassiskt recept på fiskbullar. Bullarna har blivit knapriga järpar som serveras med en otroligt god kaviarsås.

Ingredienser

  • 500 g torsk- eller koljafiléer
  • 1 gul lök
  • Smör eller margarin till stekningen
  • 1 tsk salt
  • 2 - 3 msk ströbröd
  • 2 ägg
  • Nymalen svartpeppar
  • Salt
  • Kaviarsås
  • En halv knippa gräslök
  • 2 dillkvistar
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl mild , naturell youghurt
  • 2 - 3 msk kaviar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken fint. Fräs löken i lite matfett tills den mjuknar. Bena ut fiskfiléerna och kör dem med 1 tsk salt i en mixer till en färs.
    2. Blanda fiskfärs, lök och ströbröd. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Salta och peppra. Skölj händerna i kallt vatten och forma färsen till små, avlånga bullar.
    3. Smält matfettet i en stekpanna och stek järparna tills de är gyllenbruna, ca 15 minuter. Vänd dem då och då.
    4. Hacka gräslök och dill fint. Blanda örterna med majonnäs, youghurt och kaviar. Servera torskjärparna med kaviarsås och potatismos.
    5. Variation: Potatismos är gott till denna rätt. Ett snabbt sätt att göra ett mos är att blanda potatismospulver med hälften grädde och hälften vatten. Blanda sedan ner finhackad gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben