Vardagslax med kaviarsås

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

Egenkomponerad lax för dagar med lite inspiration. Kombinationen kaviar och lax är slående!

Ingredienser

  • 2 frusna laxfileér
  • Olja
  • Santa Marias Grillkrydda citrus
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • kaviar efter eget tycke och smak
  • 2 dl Creme Fraiche
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnssäker form. Smörj med olja. Lägg i laxfileérna i oljan, och rulla runt dem så att de blir insmorda. Krydda med salt, peppar och grillkrydda efter eget tycke och smak. När ugnen är färdig, sätt in formen i mitten. Låt stå inne ca 20-25 min. Ta ut då och då och vänd på laxfileérna för en jämn och fin stekyta.
    2. Under tiden; Blanda Creme Fraiche, kaviar, pressad vitlök och grillkrydda. Smaka av med salt.
    3. Servera med grönsallad och kokt potatis. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben