Egenkomponerad lax för dagar med lite inspiration. Kombinationen kaviar och lax är slående!
Ingredienser
2 frusna laxfileér
Olja
Santa Marias Grillkrydda citrus
Salt
Peppar
1-2 vitlöksklyftor
kaviar efter eget tycke och smak
2 dl Creme Fraiche
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram en ugnssäker form.
Smörj med olja. Lägg i laxfileérna i oljan, och rulla runt dem så att de blir insmorda. Krydda med salt, peppar och grillkrydda efter eget tycke och smak. När ugnen är färdig, sätt in formen i mitten. Låt stå inne ca 20-25 min. Ta ut då och då och vänd på laxfileérna för en jämn och fin stekyta.
Under tiden;
Blanda Creme Fraiche, kaviar, pressad vitlök och grillkrydda. Smaka av med salt.
Servera med grönsallad och kokt potatis. Smaklig måltid!