Apelrydsskolans äppelkaka

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Ovanligt god kaka

Ingredienser

  • Mördeg
  • ½ dl strösocker
  • 1 hg margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 6 äpplen
  • 7 dl vatten
  • 1 dl socker
  • Kräm
  • 1 hg mald sötmandel
  • 1½ dl strösocker
  • 75 g margarin
  • 2 ägg
  • ½ msk vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • ½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Skala och koka äpplena mjuka i sockerlagen. Låt rinna av och svalna. Blanda ingredienserna till mördegen och tryck ut den i en låg vid form. Rör ihop alla ingredienserna till krämen. Lägg äpplena på mördegen i formen. Bred över krämen och grädda kakan i 175 grader ungefär 45 minuter.
    2. Serveras ljummen med litet mjukrörd vaniljglass.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (1)

    Tuppkaka 16 oktober 2009

    Ska man skålla mandeln innan man maler dem?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben