Apelsin- och mandelkaka

Serverar: 8 portioner

Underbart god och saftig kaka.

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smält smör
  • 1 apelsin
  • 50 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan på rivjärnets grövsta sida direkt ner i en stor skål. Tillsätt äggen och vispa allt till en porös smet. Tillsätt mjöl, avsvalnat matfett och rivet skal av apelsinen.
    2. Häll smeten i en bakpappersklädd eller smord och bröad rund form och grädda den i 175 grader ca 35 minuter.
    3. Stjälp upp kakan och dra av ev bakpapper. Häll pressad apelsinsaft över och låt kakan kallna. Glasera med smält blockchoklad och garnera med tunna strimlor av apelsinskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben