Apelsinbakad långafilé med currymos

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Ett annorlunda och gott recept!

Ingredienser

  • 600 g långafilé eller annan fiskfilé
  • 1 apelsin , tvättad
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 800 g potatis , skalad av mjölig sort
  • 50 g baby bladspenat
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 dl varm mjölk
  • 1 dl olivolja
  • 1 - 2 msk curry
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg fiskbitarna i en ugnssäker form. Tvätta apelsinen noga och riv apelsinskalet på den fina sidan av rivjärnet, blanda skalet med olivoljan och pensla blandningen på fisken, salta och peppra. Pressa apelsinen och häll saften i formen. Tillaga i ugn, 175° i ca 10 minuter eller till innertemperaturen är 50-52° (använd gärna digital termometer). Ta vara på skyn från fisken som sås.
    2. Skala och koka potatisen. Blanda curry och olivolja och gör ett potatismos med mjölk och curryolja smaksatt med salt och peppar. Blanda i övriga ingredienser.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben