Currymos med stekt sesamkryddad korv

Serverar: 2 portioner

Med curry och sesamfrön blir korv och mos en läcker vardagsvinnare.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2-2 1/2 dl varm mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • Smör
  • 1 1/2 tsk curry
  • 2 msk sesamfrö
  • 4 frukostkorvar eller kryddstarka korvar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatisen.
    2. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet och mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen. Rör ner mjölk, lite i taget och krydda med salt och peppar. Rör moset luftigt.
    3. Kärna ur och tärna paprika, skala och hacka lök. Fräs paprika och lök i smör. Rör i curry. Blanda ner röran i moset. Smaksätt med salt.
    4. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna.
    5. Ta upp dem ur pannan och stek korven i smör och strö över sesamfrön.
    6. Servera moset till korven.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    epi 26 januari 2009

    Mycket bra varsags mat. God&anorlunda kryddning på moset. Tog en falukorv i stället och dela skivorna på 4. la allt i en ungsform och krydda den med vitlök,paprika,chilikrydda blev ju som krydd stark korv:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben