Enkel sallad med stekt korv

Serverar: 3-4 portioner

Gott och enkelt att göra en vanlig vardag. Inget komplicerat. Mättar skönt, vill man ha mer eller annan smak är det bara att lägga till andra grönsaker!

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • ½ huvud romansallad
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • ca ½ gurka
  • 190 g små svarta bönor
  • 2-3 kabanosskorvar
  • 1 msk grovt hackad persilja
  • 1,5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 påse Knorrs salladsmix vitlök
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka bulgur. Häll vattnet i en liten kastrull, sätt på högsta värme och smula ner buljong. När vattnet kokat upp, sänk värmen rejält, häll i bulgur, rör om och lägg på lock. Låt koka i tio minuter. När klockan ringer, ta av locket och rör om, är det vätska kvar, låt den stå kvar på plattan med värmen fortfarande på tills vattnet ångat bort. Är det ingen vätska kvar kan du stänga av värmen och låta stå kvar på plattan. Låt sedan svalna.
    2. Under tiden, finhacka rödlök och paprika, hacka roman och gurka. Skölj bönorna noga och blanda med lök och paprika.
    3. Dressingen är godare om den får stå ett tag i kylskåp så blanda yoghurt och dipmix i en liten skål och ställ i i kylskåpet tills bulguren svalnat.
    4. När bulguren har kallnat, blanda bulgur med sallad och hackad persilja.
    5. Skiva korven och grilla i en grillpanna. Servera ovanpå salladen. Servera dressingen bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sportlovsmat
    Äntligen är det sportlovsdax! En del har förmånen att åka på vintersem...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben