Apelsinbakad tofu med ingefära och sesambroccoli

Serverar: 4 portioner

Tofu smakar inte så mycket i sig, men här får den ett extra lyft av apelsin och ingefära.

Ingredienser

  • 300 g fast tofu
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven ingefära
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger eller äppelcidervinäger
  • 1 ½ msk flytande honung
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • Sesambroccoli
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g broccoli
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • Ev ½ tsk chiliflakes
  • 1 tsk flingsalt
  • Sesamfrön
  • Servering
  • Bulgur eller ris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Börja med tofun. Skala och finriv vitlöken. Blanda med ingefära, soja, vinäger, honung, apelsinskal och apelsinjuice i en bunke. Rör om tills honungen har löst sig.
    3. Skär tofun i ½ cm tjocka skivor. Lägg i en ugnssäker form och häll över såsen. Ställ in i ugnen ca 30 minuter, tills den fått lite färg.
    4. Skala och finhacka vitlök. Skär broccolin i buketter. Fräs broccoli och vitlök i sesamolja och rapsolja i en wok eller stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt ev chiliflakes under stekningen. Krydda med flingsalt och strö över sesamfrön.
    5. Servera tofun med broccoli och bulgur eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben