En god och enkel glasyrkaka. Garnera gärna med lite strössel.
Ingredienser
150 g smält smör
2 apelsiner
2 ägg
2 dl socker
4 ½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Glasyr
100 g riven vit blockchoklad
Ev valfritt strössel
Instruktioner
Riv skalet av en apelsin och pressa saften ur båda så det blir 1 ½ dl saft.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner smör, skal, saft, och mjölet väl blandat med bakpulver och vaniljsocker.
Häll smeten i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm med smort bakpapper i botten.
Grädda i 175º ca 15-20 minuter.
Strö på riven choklad på den heta kakan och bred ut i ett jämnt lager.
Garnera gärna med lite strössel.
Detta receptet ska jag testa ikväll.
Sambon jobbar sin sista dag imorgon (han ska byta jobb) så han får bjuda på denna imorgon. :)
monicadanell23 september 2009
Hej vännen nu har jag testat din goda kakan apelsin med vit choklad
bjöd mina arbetskompisar dom sa jätte goda
det tycker jag åxå
vad får du alla goda recept ifrån
men så här goda är dom full pott 5
kram
Detta receptet ska jag testa ikväll. Sambon jobbar sin sista dag imorgon (han ska byta jobb) så han får bjuda på denna imorgon. :)
Hej vännen nu har jag testat din goda kakan apelsin med vit choklad bjöd mina arbetskompisar dom sa jätte goda det tycker jag åxå vad får du alla goda recept ifrån men så här goda är dom full pott 5 kram