Apelsinbitar med vit choklad

En god och enkel glasyrkaka. Garnera gärna med lite strössel.

Ingredienser

  • 150 g smält smör
  • 2 apelsiner
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 4 ½ dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 100 g riven vit blockchoklad
  • Ev valfritt strössel
  • Instruktioner

    1. Riv skalet av en apelsin och pressa saften ur båda så det blir 1 ½ dl saft. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör, skal, saft, och mjölet väl blandat med bakpulver och vaniljsocker.
    2. Häll smeten i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm med smort bakpapper i botten.
    3. Grädda i 175º ca 15-20 minuter.
    4. Strö på riven choklad på den heta kakan och bred ut i ett jämnt lager. Garnera gärna med lite strössel.
    5. Skär kakan försiktigt i rutor när den är varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kanelgumman 6 augusti 2009

    Detta receptet ska jag testa ikväll. Sambon jobbar sin sista dag imorgon (han ska byta jobb) så han får bjuda på denna imorgon. :)

    monicadanell 23 september 2009

    Hej vännen nu har jag testat din goda kakan apelsin med vit choklad bjöd mina arbetskompisar dom sa jätte goda det tycker jag åxå vad får du alla goda recept ifrån men så här goda är dom full pott 5 kram

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben