Apelsincheesecake med dulce de leche i glas

Serverar: 4-6 portioner

Ljuvligt sött och krämigt med fin citrussmak. Om man serverar till glöggen passar det bra att byta ut digestivekexen mot krossade pepparkakor. Dulce de leche är en kolakräm gjord på söt kondenserad mjölk. Den finns att köpa färdig på burk i välsorterade livsmedelsbutiker.

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g naturell färskost, t ex Philadelphia
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor + 1 äggvita
  • ½ apelsin, finrivet skal
  • 6-8 digestivekex
  • ½ burk kokt söt kondenserad mjölk, á 397 g
  • Garnering
  • 4 mjuka fudgekolor
  • Rivet apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden. Vispa färskost, socker, vaniljsocker och äggulor tills sockret löst sig. Vispa äggvitan till ett fast skum i en separat skål med rena vispar.
    2. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull. Du kan också använda mikrovågsugn. Blanda ner gelatinet i ostsmeten. Vänd i grädden, äggvitan och apelsinskalet. Krossa digestivekexen i en mortel eller i en mixer.
    3. Varva färskostkrämen med digestivekexsmulor och den kokta kondenserade mjölken i portionsglas. Låt stå i kyl minst 1-2 timmar. Servera resten av dule de lechen vid sidan om. Garnera med bitar av mjuk fudgekola och rivet apelsinskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben