Chocolate cupcakes med dulce de leche frosting

Serverar: 24 portioner

Otroligt mjuka, smakrika och chokladiga (åt mörk choklad hållet) skulle jag beskriva dem som.

Ingredienser

  • 1,5 dl kakao
  • 3,5 dl mjöl
  • 3,5 dl socker
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vanilj socker
  • 3/4 tsk salt
  • 2 stora ägg
  • 1,5 dl varmt vatten
  • 1,5 dl mjölk
  • 1/4 tsk vinäger
  • 3 msk olja
  • Frosting
  • 5 dl grädde (låt stå i frysen i 5 min innan användning)
  • 3 dl dulce de leche
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Sikta ihop alla torra ingredienser (kakao, mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och salt) i en stor skål/bunke. Tillsätt äggen, vatten, mjölk, vinäger och olja och vispa lätt tills att allt är väl blandat (ca 3 min).
    2. Fyll sedan formarna till 1/3 (lägg märke till det, inte 3/4 som det vanligtvis brukar vara) och grädda i ca 15 min, tills en tandpetare som du sticker i mitten kommer ut torr. Är cupcakesen för länge i ugnen blir de lätt torra. Låt svalna.
    3. Frosting: Börja med att vispa dulce de leche och grädde på låg hastighet tills de blandats ihop väl, höj sedan hastigheten och vispa fluffigt. Spritsa eller bre slutligen frostingen över cupcaken!
    4. dulce de leche = koka koncentrerad mjölk`burken i ca 3 timmar

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    EowynUndomiel 10 februari 2009

    vad är dulce de leche och vart får man tag på det? :)

    lost_star 9 februari 2010

    Dulce de leche är en latinamerikansk söt mjölkbaserad sås med kola och messmörskaraktär. Såsen framställs vanligen genom att man sjuder en burk med kondenserad mjölk under vatten i flera timmar. I vissa länder finns såsen att köpa färdig

    lailiz1 16 februari 2010

    man kan köpa det färdigt på saluhallen ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben