Apelsinkakor med vit choklad

Serverar: 24 portioner

Gudomligt gott till alla tillfällen!

Ingredienser

  • 125 g osaltat smör, rumstempererat
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • Finriven skal av 1 apelsin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ¼ dl vetemjöl
  • 3 krm bikarbonat
  • 3 krm bakpulver
  • 2 krm salt
  • 225 g hackad vit choklad
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200°C. Rör samman smör och strösocker. Tillsätt ägg, apelsinskal och vaniljsocker.
    2. Blanda de torra ingredienserna och arbeta in dem tillsammans med hackad vit choklad i smörkrämen till en deg.
    3. Rulla degen till bollar som läggs på smörad eller bakpappersklädd ugnsplåt med 5 cm mellanrum och trycks till lite lätt. Grädda i 8 minuter till 10 minuter. Låt svalna på galler.
    4. Förvaras i luftät burk i upp till fem dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben