Apelsinrutor med choklad

Serverar: 24 portioner

Tid: 35 minuter

Mm

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • Saft (ca 1 ½ dl )
  • River skal från 2 apelsiner
  • 2 tsk bakpulver
  • Garnering
  • Ca 125 g mörk block choklad
  • 2 tsk olja
  • Klementin eller apelsinklyftor
  • Instruktioner

    1. Rör om smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör i apelsinsaft+ skal. Blanda mjöl+ bakpulver
    2. Häll smeten i en mindre, bakpappers klädd långpanna (ca 25*35cm ). Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 175 grader, 18-20 min. Låt kakan svalna.
    3. Smält chokladen med oljan och bred över kakan. Skär i rutor innan chokladen stelnat helt.
    4. Garnera med klementin klyftor

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    fleming 9 augusti 2009

    Det står mjöl i beskrivningen men inte i ingredienserna... Hittade receptet när jag sökte på GI, men det här är inget för den som håller sig ifrån snabba kolhydrater, som mjöl och socker.

    tessie51 10 augusti 2012

    Varför hamnar sådana här recept under Gi ????

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben