Apelsinsill

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Verkar gott, skall testa detta recept till jul.

Ingredienser

  • 4 inläggningssillar
  • Lag
  • 1/2 dl ättiksprit, 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk koriander, hel
  • 1 bit ingefära
  • 2 tsk rosépeppar
  • 1 apelsin, strimlat skal och saft
  • 1 dm purjolök, skivad
  • Instruktioner

    1. Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i bitar. Koka samman ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Tillsätt koriander, ingefära, rosépeppar och skal och saft av apelsinen. Låt lagen kallna i vattenbad.
    2. Varva purjolök och sill i en glasburk. Häll på lagen och sätt på locket. Låt sillen stå ett dygn i kylskåp och dra till sig smakerna. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben