Apelsinsill med honung

Ingredienser

  • 4 urvattnade saltsillfiléer
  • 1 rödlök
  • ½ apelsin
  • 10 kryddpepparkorn
  • 5 kryddnejlikor
  • 1 lagerblad
  • 1 dl vatten
  • ½ dl pressad apelsin
  • 1 dl ättikssprit
  • ½ dl honung
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, apelsinsaft, ättikssprit, honung och socker. Låt lagen kallna. Skär sillen i bitar, skala och skiva löken i tunna skivor.
    2. Dela och skiva apelsinen tunt. Krossa krydpepparkornen. Varva sill, lök, apelsin och kryddor i en burk. Häll den kalla lagen över sillen. Låt sillen stå minst 1 dygn

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben