Päronmarmelad med honung

Härligt god marmelad. Söndagsfrukosten blir till en smakupplevelse med en skiva danskt rågbröd, en bit mogen brie och päronmarmelad.

Ingredienser

  • 1,5 kg päron, skalade och urkärnade
  • 1 st citron, (0,75 dl pressad)
  • 25 g ingefära, färsk
  • 500 g syltsocker
  • 3 msk honung
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur päronen. Skär i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull. Pressa citronen och häll saften över päronen.
    2. Låt päronen koka upp och sjud på svag värme ca 10 min utan lock.
    3. Skala och skär ingefäran i tunna strimlor. Blanda ner ingefäran, syltsocker och honungen i kastrullen och låt koka häftigt 2 min.
    4. Ta kastrullen åt sidan och låt stå ca 5 min.
    5. Skumma marmeladen och häll upp i rengjorda, varma burkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    123Linnea 2 november 2008

    Vilket bra recept! Marmelad på päron passade mig utmärkt! Jag uteslöt ingefäran för jag är inte så förtjust i det. Det var supergott!! 123Linnea

    Buspippi 24 mars 2011

    Väntar med spänning på att marmeladen ska kallna så jag kan smaka den.

    Mathantverkarna 19 september 2011

    Nu är det dags igen - ett finfint marmeladrecept! Våra gråpäron är som klippta och skurna för det här!

    lemone 20 september 2011

    Gooooooottttt! =) Och jag som vanligen avskyr ingefära! (Tog bara halva mängden och det blev hur bra som helst.) Fegade ur med mängden syltsocker då mojset inte verkade stelna så jag slängde lite extra melatin också.

    pleta 22 oktober 2011

    Jättegott! Min blev väldigt söt men med lagom mycket smak av honung och ingefära. Citronen smakar inte så mycket men det kan bero på att mina päron är väldigt söta. =) Jättegott med brieost!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben