Rosépeppar ger den inlagda sillen en lite blommig smak.
Ingredienser
2 burkar inläggningssill
2 dl vatten
1 1/4 dl strösocker
4 msk ättikssprit
2 apelsiner
1 silverlök
12 rosépepparkorn
2 lagerblad
1 tsk gula senapsfrön
½ dl strimlad salladslök
Instruktioner
Spola av sillen med kallt vatten och torka den med hushållspapper. Skär sillen i cirka 1 cm breda bitar.
Blanda vatten, socker och ättiksprit och rör tills sockret lösts upp.
Halvera en apelsin och pressa ut saften. Skölj den andra apelsinen i ljummet vatten och skär den i skivor. Skala och skiva löken. Häll apelsinsaften i lagen och tillsätt rosépeppar, lagerblad och senapskorn.
Varva sill, apelsinskivor, silverlök och salladslök i en burk. Häll över lagen och låt sillen stå i kylskåpet ett dygn före servering.