Apelsinsill med rosépeppar

Serverar: 10 portioner

Rosépeppar ger den inlagda sillen en lite blommig smak.

Ingredienser

  • 2 burkar inläggningssill
  • 2 dl vatten
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 4 msk ättikssprit
  • 2 apelsiner
  • 1 silverlök
  • 12 rosépepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • ½ dl strimlad salladslök
  • Instruktioner

    1. Spola av sillen med kallt vatten och torka den med hushållspapper. Skär sillen i cirka 1 cm breda bitar.
    2. Blanda vatten, socker och ättiksprit och rör tills sockret lösts upp.
    3. Halvera en apelsin och pressa ut saften. Skölj den andra apelsinen i ljummet vatten och skär den i skivor. Skala och skiva löken. Häll apelsinsaften i lagen och tillsätt rosépeppar, lagerblad och senapskorn.
    4. Varva sill, apelsinskivor, silverlök och salladslök i en burk. Häll över lagen och låt sillen stå i kylskåpet ett dygn före servering.

    Liknande recept

    4.5
    25 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben