Roséfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Snabb, festlig rätt med fläskfilé.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé ca 500 gr
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • ½ buljongtärning
  • 1 tsk soya
  • 1 tsk franska örter (torkad krydda på burk)
  • 1 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär filén i skivor och bryn dem i smör tills de får fin färg, sänk värmen och häll över grädden. Smula över en halv buljongtärning och tillsätt rosépepparn, soya, salt och de franska örterna. Låt puttra på svag värme i ca 5 minuter.
    2. Strö över den hackade persiljan innan severingen. Både ris och pasta passar bra att severa till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben