Roséfile i gräddig parmesansås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En enkel och snabb bjudrätt.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk stött rosépeppar
  • 2 msk smör
  • Sås
  • 1 liten purjolök
  • 140 g tärnat bacon
  • 2 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 ½ msk kycklingfond
  • 2 msk dijonsenap
  • 90 g färsk småbladig spenat
  • 2 msk finhackad persilja
  • Topping
  • 8 delade soltorkade tomater
  • 6 - 8 körsbärstomater
  • 1 dl riven parmesanost
  • Garnering
  • Färsk Timjan
  • Tillbehör
  • Klyftpotatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 gr. Putsa kycklingen, salta och peppra runt om filéerna. Hetta upp smöret och bryn filéerna runt om. Ta bort från värmen och lägg i en smord ugnsform.
    2. Sås: Skala och strimla purjon, fräs blank och smidig tillsammans med tärnat bacon. Tillsätt grädde, vatten, kycklingfond och senap. Vänd ner spenaten och låt koka upp. Tillsatt persiljan. Häll såsen över kycklingen. Halvera körsbärstomaterna och strö dem över tillsammans med de soltorkade tomaterna och riven parmesanost. Gratinera i ca 15 minuter. Ta ut kycklingen, dekorera med timjan och servera med rostad klyftpotatis.

    Liknande recept

    4.5
    25 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben