Rosèfile med dragon

Serverar: 4 portioner

Helt underbar god rätt som jag lovar gör succé. Såsen blir mmm..

Ingredienser

  • 1 fläskfilè
  • 1 - 2 msk rosèpeppar
  • 1/2 msk dragon (torkad)
  • salt
  • svartpeppar
  • Sås
  • 2 dl köttbuljong av tärning eller fond
  • 21/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 msk senap
  • 1/2 msk soja
  • lite dragon
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. 1. Ta bort hinnor och sånt från filèen Ha den krossade rosèpepparn och dragon i steksmöret. Stek filen runt om så kryddorna kommer på hela filèen. Salta o peppra efter smak o tycke. Sänk värmen och låt eftersteka på ssvag värme ca 20 minuter eller tills köttet är genomstekt.
    2. 2. Blanda såsingredienserna antingen i stekpannan eller i en gryta brevid. Låt puttra några minuter.
    3. 3. Häll upp såsen på gratängfat. Skiva köttet och lägg ihop bitarna i såsen (som en filè) Garnera med lite dragon och krossad rosèpeppar.

    Liknande recept

    4.5
    25 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben