Fläskfilégryta med rosépeppar

Serverar: 3-4 portioner

God fläskfilégryta, kan bli ännu godare med fläskytterfilé som jag tycker är mycket mörare och godare än fläskfilén.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé eller fläskytterfilé
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk rosépeppar, krossad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche eller grädde
  • 10 cm purjolök, strimlad
  • Maizenaredning
  • 70 g strimlad bacon (½ pkt)
  • Instruktioner

    1. Knaperstek bacon och låt det sedan rinna av på en bit hushållspapper.
    2. Skär filén i mindre bitar eller skivor, bryn dom hastigt så de får färg. Ta upp dom och håll köttet varmt under folie undertiden du gör såsen.
    3. Vispa ur stekpannan med vatten, tillsätt fond, senap, soja, rosépeppar, pressad vitlök, crème fraiche och purjolök och låt det koka upp.
    4. Smaka av såsen med salt och peppar, red av till önskad konsistens, lägg i köttet och låt det småputtra tills köttet är klart.
    5. Strö över lite krossad rosepeppar och bacon vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Glad 27 mars 2022

    Hej, skulle uppskatta lite närmare tidsåtgång. Vad betyder: låt det småputtra tills köttet är klart. ?? 10 minuter? 1 timme?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben