Rabarbermarmelad med rosépeppar och vanilj

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Helt fantastisk marmelad! Lite lite marmelad på en riskaka (lättsaltad) är bättre än allt fikabröd i världen!

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 vaniljstång (en halv räcker enligt mig)
  • 5 dl socker (jag tog 4 dl)
  • ½ dl vatten
  • 2 tsk rosépeppar
  • Instruktioner

    Tvätta och skär rabarberna i små bitar. Lägg dem i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna (lite kladdigt på insidan av stången) i kastrullen. Lägg även i vaniljstången. Tillsätt vatten och socker och rör om. Låt stå och safta sig i några timmar eller över natten. Koka sedan massan långsamt i ca 1 timme. Skumma vid behov. Gör marmeladprov. Plocka upp vaniljstången. Stöt rosépepparn i en mortel och tillsätt pepparn i marmeladen. Häll upp i varma, steriliserade burk och förslut genast. Låt svalna. Ställ kallt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben