Rabarbermarmelad

God syrlig marmelad.

Ingredienser

  • 500g rabarber
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk hackad färsk ingefära
  • ½ dl vatten
  • 3½ dl socker
  • Pressad citron
  • Instruktioner

    Skala och skiva rabarbern, tjockare stälkar i tunnare skivor och smala stjälkar i lite tjockare bitar så de blir mjuka samtidigt. Skala, skiva och finhacka ingefäran. Fräs rabarber och ingefära i olja tills rabarbern mjuknar. Drag av från värmen, tillsätt vatten och socker lite i taget. Sätt tillbaka på plattan och sjud tills konsistensen blir marmeladlik, smaka av med citron. Häll upp på rengjorda varma burkar och korka igen medan marmeladen fortfarande är varm. Kylförvaras

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Okänd 28 maj 2010

    Härligt! Jag ska definitivt testa denna i helgen, älskar ingefära och denna kombination låter alldeles förträfflig :p Återkommer med betyg

    miffot 27 juli 2013

    Hur gott som helst!!!! Enkelt oxå :)

    Relaterade Artiklar

    Min egen marmelad
    Bevara lite av sommaren på burk! Det är en fröjd att öppna en burk en...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben