Rabarbermarmelad med ingefära

Fördelen med den här marmeladen är att man inte nödvändigtvis måste ta den mjällaste rabarbern. Det blir en frisk marmelad med sting!

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 1 citron
  • 1 msk malen ingefära
  • 8½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Skölj rabarbern noga och skär dem sedan i cm-stora bitar. Borsta citronen riktigt väl i ljummet vatten och skär den i små, små tunna bitar.
    2. Ta fram en porslinsskål eller stenkruka - ej aluminium eller keramik - och varva rabarber, citron, ingefära och socker. Låt det stå och safta sig över natten.
    3. Nästa dag kokas alltihop långsamt i ca 1 timme. Känn i botten så att det inte fastnar. Fyll på burkar och förslut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben