Rabarbermarmelad

Serverar: 1 portioner

En söt, kryddig marmelad som passar bra till ostbrickan.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 2 msk rödvin
  • 2 ½ dl syltsocker (ger konsistens och hållbarhet)
  • 1 vaniljstång
  • 2 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Skala rabarbern om den är grov. Skiva den tunt och lägg bitarna i en rostfri kastrull.
    2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Tillsätt detta samt rödvin, syltsocker och lagerblad. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter. Fyll upp marmeladen i en väl rengjord burk och sätt på lock.
    3. Förbered: 1-7 dagar före: Koka marmeladen och ställ kallt. 2-3 timmar före servering: Ta fram och lägg upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Min egen marmelad
    Bevara lite av sommaren på burk! Det är en fröjd att öppna en burk en...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben