Aprikos brownie

Serverar: 6 portioner

Aprikosernas milda sötma mot chokladens mustighet.. Det kan bara blir smakens.

Ingredienser

  • 1 dl kokos
  • 50 g mörk choklad
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 125 g socker
  • 1 ägg
  • 50 g mjöl
  • Marinerade aprikoser
  • 1 burk aprikoser à 420 g
  • 1 msk ingefära riven
  • 1 msk citronmeliss strimlad
  • ½ dl socker
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Rosta kokosen i en torr stekpanna till en ljusbrun färg.
    2. Smält chokladen i vattenbad. Tillsätt smör och låt det smälta i chokladen.
    3. Blanda samman de övriga ingredienserna till kakan och den rostade kokosen.
    4. Portionera smeten i en smord lite muffinsform och grädda i ugn i 200º tills kakan har en torr yta och känns lite kladdig inuti. Häll av aprikoserna och tärna i mindre bitar. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Låt stå i rumstemperatur och rör om så att sockret smälter.
    5. Servera kakan med de marinerade aprikoserna och en kula vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben