Aprikosbitar med vit choklad.

Ca. 18 st. Mycket god och lite annorlunda.

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl havreflingor
  • Ovanpå
  • 1 burk ( 420 g ) aprikoser
  • 1 dl apelsinmarmelad
  • 200 g vit choklad
  • 1 ½ dl hackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Rör margarin och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda i en skål för sig vetemjöl. potatismjöl och bakpulver. Häll först mjölblandningen i den vispade ägg och smörblandningen och därefter havregrynen. Bekläd en ca 20-30 cm stor rektangulär form med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen. Grädda på nedersta falsen i 175 grader varm ugn i ca 20 minuter. Låt bottnen svalna.
    2. Ovanpå: Mosa de avrunna aprikoserna och blanda med marmeladen. Bred blandningen på kakbottnen. Bryt chokladen i bitar och sätt chokladen i en form. Kör den vita chokladen i micro på full effekt ( 600 w ) ca 1 minut. Rör om då och då. Häll den smälta chokladen över fruktlagret och jämna ut chokladen med en kniv. Strö genast hackade hasselnötter över. Låt chokladen stelna något och skär därefter tårtan i bitar.
    3. Lycka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lece 7 april 2009

    Mums, låter jättgott och lite annorlunda, ska prova den till påsk !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben