Blanda aprikoser, citronsaft, farinsocker, citronskal och grädde i en tjockbottnad kastrull och rör om på svag värme tills sockret har lösts upp helt.
Koka upp, sänk värmen något och sjud i 10-15 minuter eller tills all vätska har absorberats och aprikoserna är mjuka. Ta kastrullen av värmen och låt svalna något.
Lägg färskosten i en skål och vispa den ljus och krämig med elvisp. Tillsätt aprikosblandningen och vispa i 3 minuter eller tills smeten är någorlunda slät.
Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna något. Häll ned den smälta chokladen i bunken med aprikossmet och vispa i 1 minut eller tills smeten är slät.
Ställ i kylskåp 15 minuter eller tills den börjar få fast konsistens.
Blanda kokos och riven choklad i en bunke. Rulla aprikossmeten till små bollar, en rågad tesked åt gången. Vänd bollarna i kokosblandningen, lägg dem på en bricka och ställ dem i kylskåp tills de har fast konsistens
Tycker att citronsmaken dränker aprikoserna för mycket, så nästa gång tänker jag dra ner på citrusen. Antingen skippa skalet helt eller halvera mängden i alla fall. Annars trevliga små godbitar!
Tycker att citronsmaken dränker aprikoserna för mycket, så nästa gång tänker jag dra ner på citrusen. Antingen skippa skalet helt eller halvera mängden i alla fall. Annars trevliga små godbitar!