Aprikospizza med chokladglass

Serverar: 8 portioner

Aprikos, choklad och mandel är en perfekt kombination. Det portugisiska starkvinet Moscatel de setúbal smaksätter desserten och är även god att servera till.

Ingredienser

  • 1 färdiggräddad pizzabotten, 180 g Fontana
  • 250 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 300 g torkade aprikoser
  • 3/4 dl Moscatel de setúbal, starkvin
  • 3/4 dl socker
  • 3 msk pressad citron
  • ½ msk rivet citronskal
  • Garnering
  • 50 g rostade mandelspån
  • Tillbehör
  • Mörk chokladglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Riv mandelmassan och blanda med ägget. Lägg pizzabottnen på en plåt med bakplåtspapper och bred på den rivna mandelmassan. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
    3. Grovhacka aprikoserna. Lägg dem i en kastrull och tillsätt vin, socker och citronsaft. Koka aprikoserna utan lock ca 5 minuter. Blanda i citronskalet och låt kallna.
    4. Fördela aprikoserna på pizzan och skär den i bitar. Garnera med rostade mandelspån och servera med chokladglass!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben