Chokladglass med rosmarin

Serverar: 4 portioner

Chokladglass med rosmarin

Ingredienser

  • 6 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 4 rosmarinkvistar, små och stötta
  • 5 äggulor
  • 125 g strösocker
  • 125 g blockchoklad, riven
  • Instruktioner

    Värm grädde, mjölk, vaniljfrön och rosmarin tills det nästan kokar. Tag bort från värmen. Låt det stå och dra i 20 minuter. Avlägsna rosmarinen och spara den. Vispa äggulor och socker tills det blir vitt, rör sedan ner krämblandningen. Häll tillbaka röran i kastrullen och värm långsamt upp under omrörning tills vaniljkrämen tjocknar så pass att den täcker baksidan av en sked. Låt den inte koka. Tag bort vaniljkrämen från plattan, rör genast ner chokladen och fortsätt röra tills den smält. Häll över krämen i en frysbehållare, lägg på rosmarin och låt stå tills den kallnat. Kasta rosmarinen. Frys glassen med glassmaskin. (Har du ingen maskin så ställer du glassen i frysen i en timme. Tag ut den och vispa så att eventuella kristaller försvinner och frys sedan tills den stelnar.) Tag ut glassen från frysen 15-20 minuter innan den ska serveras så att den mjuknar lite.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lely 19 december 2009

    Choklad glass med rosmarin, men vad är rosmarin?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben