Aroniasylt

Tid: 40 minuter

Vacker och god sylt ,kokt på det oupptäckta aroniabäret.

Ingredienser

  • 1 l frusna aroniabär
  • 2 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 2 msk mörk rom
  • Instruktioner

    Koka bär, stjärnanis,kanel och vatten på svag värme i ca 20 min. Ta upp kanelen och stjärnanisen och rör ner socker och vaniljsocker. Låt koka sakta i ca 10 min. tillsätt rom, skumma och häll på varma burkar. I kyla står sylten sig 1-2 månader. Kan även frysas.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    sarananda 17 augusti 2011

    Hej! Jag har använt ditt recept på aroniasylt. Första gången blev den alldeles för lös, så andra gången uteslöt jag vattnet helt och såg till att den saftade sig och inte brändes vid. Och det blev mycket bättre. Idag kokar jag den för tredje gången, fortfarande utan vatten. Soliga hälsningar Sarananda

    ingbrittan 30 augusti 2011

    Tack Mafia för ett jättebra recept, gjorde precis som det stod på receptet. Har varit ute och plockat mer arona, Av mej får du en 5:a. MVG ingbrittan

    Frisen49 15 november 2011

    Kokade sylten men vanillinsockret tog över smaken.

    Meizzena 8 april 2012

    Hej! Mycket god sylt ger en Femma i Betyg. Jag utesluter Romen helt, blir lika god ändå tar saften av en halv citron istället + 3½ dl syltsocker,har gjort den nu idag, o den blev perfekt. ska göra Gele´n oxå när jag plockat nya bär. Har även gjort Likör , men har smakat godare . Nu längtar jag tills tiden bären är mogna. Har mycket område att plocka gratis på. Ha en fortsatt 3-vlig Påsk Meizzena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben