Mandelkorg med aroniaglass och grädde

Serverar: 4 portioner

En efterrätt där jag lägger egenkomponerad aroniaglass i en god knäckig mandelskål.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 msk sirap
  • ¾ dl socker
  • ¼ dl vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 50 g mandelspån
  • Aroniaglass
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl koncentrerad aroniasaft
  • Garnering
  • 1 dl vispad grädde
  • 2 msk aroniasylt
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden till glassen hårt och blanda i saften. Frys ner.
    2. Smält smöret sakta och blanda i sirap, socker, vetemjöl och mjölk. Rör i blandningen tills den tjocknar. Låt den inte koka. Blanda ner mandelspånen.
    3. Klicka ut smeten på bakplåtspapper, som du delat i fyra delar. Grädda i 150 grader till de fått fin färg ca 14 minuter. Låt kallna 4-5 minuter.
    4. Lyft bakplåtspapperet och stjälp mandelflarnet över en upp och nedvänd kopp. Dra bort papperet och forma försiktigt skålen. Låt kallna.
    5. Fyll mandelskålarna med aroniaglassen och dekorera med vispad grädde, aroniasylt och gärna en kvist citronmeliss

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben