Pannacotta med aroniasylt

Serverar: 4 portioner

En len pannacotta som toppas med hemmagjord aroniasylt, där bären innehåller stora mängder C-vitamin. De är också ett av de bär som är mest rikt på antioxidanter, som stöder immunförsvaret. Så om man lägger ihop allt så är denna dessert nyttig?! :)

Ingredienser

  • Aroniasylt
  • 1 liter aroniabär
  • 2 msk vatten
  • 4 dl syltsocker
  • 1 vaniljstång
  • 3 msk pressad citron
  • Pannacotta
  • 2 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 1 msk calvados
  • Instruktioner

    1. Aroniasylt: Frys bären ca 24 timmar. Ta fram och låt dem tina något. Lägg bären tillsammans med vattnet i en kastrull och sjud långsamt ca 20 minuter. Bären ska bli lite mosiga. Tillsätt sockret. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda ner vaniljfrön och pressad citron i kastrullen. Koka upp och låt sylten koka häftigt ca 2 minuter. Skumma sylten noga. Häll upp på väl rengjorda burkar. Skruva på locken och låt sylten mogna i kylen i ca 1 vecka.
    2. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt sockret och sjud i 2-3 minuter. Tillsätt calvadosen och ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen, Låt dem smälta i grädden under omrörning. Häll smeten i portionsglas. Låt pannacottan kallna. Täck med plastfolie och ställ pannacottan i kylen ca 4 timmar.
    3. Servera pannacottan toppad med lite aroniasylt.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4
    3.4
    40 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben