Assarinas kaka

Serverar: 8-10 portioner

Mjuk kaka med blockchoklad

Ingredienser

  • 115 g smör
  • 170 g (drygt 2 dl) socker
  • 170 g (drygt 3 dl) vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Saft av 1 apelsin
  • Skal av 2 apelsiner
  • Glasering
  • 1 hg blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Rör smöret mjukt. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
    2. Blanda mjölet med bakpulvret. Tillsätt smör och mjöl omväxlande i äggsmeten.
    3. Rör ner saft och skal av apelsin. Häll smeten i en väl smord och bröad kransform, ca 1 3/4 lit.
    4. Grädda i 175 grader tills kakan känns torr, ca 45 minuter.
    5. Stjälp upp den på galler och låt den kallna.
    6. Smält chokladen i vattenbad till glasyren och bred den över kakan.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben