Assarinas kaka
Serverar:
8-10 portioner
Mjuk kaka med blockchoklad
Ingredienser
115 g smör
170 g (drygt 2 dl) socker
170 g (drygt 3 dl) vetemjöl
1 tsk bakpulver
Saft av 1 apelsin
Skal av 2 apelsiner
Glasering
1 hg blockchoklad
Instruktioner
Rör smöret mjukt. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjölet med bakpulvret. Tillsätt smör och mjöl omväxlande i äggsmeten.
Rör ner saft och skal av apelsin. Häll smeten i en väl smord och bröad kransform, ca 1 3/4 lit.
Grädda i 175 grader tills kakan känns torr, ca 45 minuter.
Stjälp upp den på galler och låt den kallna.
Smält chokladen i vattenbad till glasyren och bred den över kakan.
Liknande recept
Gullans kaka
4.4
30 min
35
14
Sätofta kakor
1 h
4
Kulla Kakor
3.5
20
1
Kronans kaka
10-12
Kakor med fyllning
4.3
20
3
Polenta kaka med hallon
5
8-10
Superlätt kaka
4.7
30 min
20-30
6
Havtornsmousse kaka
8
Twix kaka
4.6
1
9
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!