Auberginecurry

Serverar: 4 portioner

Ljuvliga smakkombinationer gömmer sig bakom denna kryddiga, vegetariska grytan. Servera med nykokt Quinoa.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 cm färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 stor aubergine, ca 500 g
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/4-½ tsk cayennepeppar
  • 2 krm malen kryddnejlika
  • 2 krm malen muskotnöt
  • 2 krm malen kardemumma
  • 1 krm kanel
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk senapsfrön
  • 2 lagerblad
  • 1 krm salt
  • 1½ dl vatten
  • Till servering
  • Quinoa
  • Instruktioner

    1. Skala och skär löken i halvmåneformade skivor. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skär auberginen i mindre bitar. Lägg åt sidan.
    2. Blanda de torra kryddorna förutom senapsfrön och lagerblad. Värm oljan i en gryta och lägg i senapsfröna. Lägg på locket. När senapsfröna börjar poppa, sänk värmen till hälften och vänta i 30 sekunder. Tillsätt lök, ingefära, vitlök och lagerblad. Höj värmen och rör i 3 minuter. Sänk värmen igen och tillsätt kryddblandningen. Rör i 30 sekunder.
    3. Lägg i auberginebitarna och salt. Se till så att alla bitar är täckta av kryddblandningen. Koka upp vattnet i en kastrull, häll det i grytan och låt puttra under lock i 15 minuter. Rör ordentligt under den sista minuten.
    4. Servera grytan med nykokt quinoa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben