Auberginecurry med tomat och kikärter

Serverar: 4 portioner

Aubergine är en väldigt vacker och god grönsak. Många vet inte vad de ska använda den till. Prova den i denna smakrika och vegetariska curry.

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olja
  • 1 msk gula senapsfrön
  • Salt
  • Peppar
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 burk kikärter, 400 g
  • 1 msk garam masala
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 2 dl vatten
  • 1 lime
  • 200 g pärltomater
  • Till servering
  • Ris eller annat gryn
  • Koriander
  • Instruktioner

    1. Ansa och dela auberginerna på mitten och sedan i klyftor. Skala lök och vitlök, skär löken i klyftor och skiva vitlöken. Stek lök och vitlök i lite av oljan i en gryta med senapsfröna. Salta och peppra. Stek auberginen i omgångar i resten av oljan i en stekpanna och lägg den på en tallrik.
    2. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och riv ingefäran. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Tillsätt det i grytan tillsammans med resten av kryddorna, kokosmjölken och vattnet. Låt grytan koka ca 20 minuter. Tillsätt auberginen och koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med limesaft, salt och peppar. Dela tomaterna och vänd ner.
    3. Servera grytan med kokt ris eller annat gryn och koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben