Indisk auberginecurry

En vegetarisk röra som äts till bröd och till maten.

Ingredienser

  • 1 stor aubergine
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 2 tomater, finhackade
  • 1 msk ingefära, finhackad
  • 2 gröna chilifrukter, finhackade
  • ½ msk chilipulver
  • ¼ msk gurkmeja
  • ¼ msk garam masala
  • 1 msk hel kummin
  • Havssalt
  • 2 msk olja
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och halvera auberginen. Lägg auberginen med snittytan nedåt i en ungsfast form. Rosta auberginen i ca 30 minuter. Ta ut ur ugnen, avlägsna skalet och mosa. Ställ åt sidan. Hetta upp en stekpanna med olja. Fritera kummin, ingefära och grön chili. Tillsätt lök och stek den brun. Mixa i salt, chilipulver och gurkmeja. Tillsätt tomater och stek dem mjuka. Tillsätt auberginen och koka i 10-15 minuter under omrörning. Smaka av med garam masala och dekorera med färsk koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben