Auberginelasagne

Serverar: 4 portioner

Ricotta är en italiensk ost.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • Salt
  • 2 tsk smör
  • 400 g mager köttfärs (nöt)
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 300 g ricottaost
  • 1 1/2 dl färskriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skölj och skär auberginen i 4 mm tjocka skivor på längden. Strö på rikligt med salt på varje skiva för att dra ur vätskan. Låt ligga i ett durkslag ca 30 minuter. Skölj av saltet. Låt skivorna rinna av på en ren kökshandduk.
    2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Bryn färsen till en smulig massa. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, timjan och vitlök. Låt puttra i 15 minuter.Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg ett tunt lager köttfärsröra i en smörjd ugnssäker form, täck med ett lager aubergineskivor och sedan ricotta. Strö över parmesan. Upprepa en gång. Avsluta med köttfärsröra, ricotta och parmesan.
    4. Grädda mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg.
    5. Ugn:175 grader i ca 30 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben